Widzę same profesjonalne porady, dzięki za pomoc.
Maty wygłuszające do drzwi
Zwiń
X
-
Dzisiaj zaczolem wygluszac u siebie ,dzieki pomocy Arci9ego obylo sie praktycznie bez strachuk Ale zrobilem tylko srodek matami miekimi w jednych drzwiach ,na reszte nie staczylo czasu ,moze jutro sie wezme i dokoncze. :diabelski_usmiech (zeby nie padalo :twisted: )
Jako mniej wprawiony wciskalem mate w miejszych kawalkach ,ale i tak bylo ciezko przez te wzmocnienia drzwi. Polozylismy ja na wszystko lacznie z matami orginalnymi :szeroki_usmiech Potem jeszcze podgrzanie na 2 opalarki i sie ladnie wszystko przykleilo (chyba :wink: ). W srodku za ladnie to nie wyglada ,ale nie uroda sie liczy :szeroki_usmiech Jak skoncze to moze zamieszcze jakies fotki.
Arci9 wielkie dzieki za pomoc i miejsce montazuk
[ Dodano: Czw 28 Lip, 05 23:34 ]
Moze mi ktos powiedziec do czego sluzyla gabka na belce srodkowej wzmacniajacej nad glosnikiem ? :roll:
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Dzisiaj walcze dalej :twisted: cel tylko dokoczyc te drzwi kierowcy :szeroki_usmiech
Latam wlasnie za smarem grafitowym ,bo prowadnice zrobily sie suche chyba od temp przy rozgrzewaniu ,lub juz byly suche wczesniej :roll:
Tak jak wczoraj zmontowalismy to na dojazd ,to po deszczu zauwazylem dzisiaj ze w piercieniu od glosnika zebrala sie nie duza ilosc wody :? Mam nadzieje ze jak skoncze wyglusznie juz sie tam nie bedzie zbierac :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9no jak tam dałeś radę?
Czy pifkujemy w next week?
:wink: :diabelski_usmiech
Jak rezultaty....???ops: , wyszlo tak :
link (tasma sluzyla do zabezpieczenia drzwi przed deszczem zeby wszystko w srodku bylo suche)
Ale jeszcze poprawki male wprowadze :diabelski_usmiech i zamontuje jeden element ktory mi zostal po skreceniu wszystkiego :wink:
Teraz najpierw wezme sie poprowadzenie kabli ,bo gra mi teraz jeden glosnik. Jak sie z tym uporam to podepne pod wzmaka i zaczne drugie drzwi.
Najpierw zobacze sam ,chyba ze pogoda lub wprawa(tzn jej brak) nie pozwoli to cie znowu nawiedze ,z piwkiem i zapasem ofa :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Mam wygłuszone drzwi i ... jestem rozczarowany i wkurzony :evil:
Zero poprawy basów, głośniki dalej "jęczą"
Wygłuszenie robiłem w firmie Auto Media Max w Krakowie (na tyłach Media Markt).
Kosztowało mnie to 250 PLN a efekt jest znikomy, właściwie żaden.
Drzwi były wygłuszane cienkimi (ok. 2mm) matami bitumicznymi z warstwą foli alu (firma Soundal albo Soudal). W drzwiach zostały zaklejone wszystki dziury, mata poszła także na wewn. powierzchnię drzwi.
Pozostaje mi jeszcze wymiana kabli na grubsze bo jak się okazuje firma autommm założyła oryginalne kabelki (dosłownie), które były w komplecie z głośnikami.
Czy to może pomóc a może to wina radia (mam jeszcze Pioneer na MD)?
P.S.
Na razie nie mam wzmacniacza (zbieram kasę i chcę go założyć na wiosnę + subwoofer).
Głośniki Helix HXS 136
Help, co robić ?Power is nothing without control !
"Samochód nie powinien wyglądać na szybszy niż jest" - zasłyszane na forum (napisał paulm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LIFEMam wygłuszone drzwi i ... jestem rozczarowany i wkurzony :evil:
Zero poprawy basów, głośniki dalej "jęczą"
itd
polecałem Ci przejażdżkę do Mielca do FACHOWCA ??
zaoszczędziłes na kilometrach, ale jakoś nie przekłada sie to na zadowolenie z grania ...With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
No właśnie, jak samemu nie zrobisz to nie masz pewności, że jest dobrze. Żałuję, że się za to sam nie wziąłem. W najbliższym czasie idę kupić kable i będę je wymieniał sam. Mam nadzieję, że nic nie urwę przy ściąganiu tapicerki :szeroki_usmiechPower is nothing without control !
"Samochód nie powinien wyglądać na szybszy niż jest" - zasłyszane na forum (napisał paulm)
Komentarz
-
-
Rozumiem, że MOŻESZ mieć większą satysfakcję z samodzielnie wykonanej pracy,
ale ostatnio robili Ci "fachowcy" i jakoś nie jestes zbyt zadowolony
może czas naprawdę skonsultować się u FACHOWCA ?? :diabelski_usmiech
to nie boli, a cena może byc lżejsza do przełknięcia niż konieczność kolejnych poprawek w instalacjik
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugTen fachowiec chcial 80 zl za sam montaz glosnikow, nie mowiac o wygluszaniu. Tyle kasy za przykrecenie 4 srobek na strone to lekka przesada :evil:With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Nexus6, A co tam jest wielkiego do zrobienia ?? Jak nie robisz przerobek jak ty u siebie tylko podmieniasz orginalne tweetery, a w miejsce fabrycznych basowych zakladasz takie plug&play, to nie jest to robota warta 80 zl.
W innych firmach zalozenie jest w cenie glosnikow :?Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Dig Dug widze że masz podejście hipermarketowe :diabelski_usmiech
a to co mówisz to "wrzutka", a nie montaż :diabelski_usmiech
poza tym - jeżeli taki koszt jest dla Ciebie za wysoki - zrób to sam - ZAOSZCZĘDZISZ :diabelski_usmiech
natomiast ja uważam że przy koszcie głośników powyżej 250 zł warto mieć pewność że ich instalacja nie zostanie spartaczona
- demontaz i montaz tapicerki kosztuje
- trzeba poswiecic czas i umiejetnosci
- nikt o zdrowych zmyslach za darmo tego nie bedzie robil
i nie myl samodzielnego warsztatu z montownią przy Media Markcie :diabelski_usmiech
bo oni też tego nie robią za darmo !!With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Nexus6, Nie chodzi mi o podejscie hipermarketowe. Poprostu po info od ciebie zadzwonielem do Pawla i dowiedzialem sie o cene i terminy, a nastepnie zadzwonilem do Essy i zadalem podobne pytania. Roznica polegala na tym, ze Essa nie brala kase za montaz glosnikow. W obu przypadkach w gre wchodzilo, wygluszenie, wymiana kabli i zakup glosnikow z montazem. Wybralem wiec Esse i nie zaluje - spoko goscie pracuja, a zaoszczedzone pieniadze starczyly na dojazd. Nie wiem co takiego cudownego mialby sprawic Pawel w Mielcu przy montazu, co moglo by mnie sklonic do wycieczki do niego, ale jak prezentuje podobna jakosc jak Essa przy dosc prostym montazu, to 80 zl na ulicy nie lezy. :szeroki_usmiechByła O1 jest F2.
Komentarz
-
Komentarz