Maty wygłuszające do drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LIFE
    Ambiente
    • 2005
    • 183

Widzę same profesjonalne porady, dzięki za pomoc.
    Power is nothing without control !
    "Samochód nie powinien wyglądać na szybszy niż jest" - zasłyszane na forum (napisał paulm)

Komentarz

• Samiec
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4287
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Dzisiaj zaczolem wygluszac u siebie ,dzieki pomocy Arci9ego obylo sie praktycznie bez strachu k Ale zrobilem tylko srodek matami miekimi w jednych drzwiach ,na reszte nie staczylo czasu ,moze jutro sie wezme i dokoncze. :diabelski_usmiech (zeby nie padalo :twisted: )
      Jako mniej wprawiony wciskalem mate w miejszych kawalkach ,ale i tak bylo ciezko przez te wzmocnienia drzwi. Polozylismy ja na wszystko lacznie z matami orginalnymi :szeroki_usmiech Potem jeszcze podgrzanie na 2 opalarki i sie ladnie wszystko przykleilo (chyba :wink: ). W srodku za ladnie to nie wyglada ,ale nie uroda sie liczy :szeroki_usmiech Jak skoncze to moze zamieszcze jakies fotki.

Arci9 wielkie dzieki za pomoc i miejsce montazu k

[ Dodano: Czw 28 Lip, 05 23:34 ]
      Moze mi ktos powiedziec do czego sluzyla gabka na belce srodkowej wzmacniajacej nad glosnikiem ? :roll:
      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• arci9
        RS
        • 2004
        • 2007

Arci9 wielkie dzieki za pomoc i miejsce montazu
        zawsze we dwóch raźniej - szkoda,że nie udało się skończyć ops:

Moze mi ktos powiedziec do czego sluzyla gabka na belce srodkowej wzmacniajacej nad glosnikiem ?
        no właśnei, też chętnie bym się dowiedział :?:

Komentarz

• tomek
          L&K
          • 2005
          • 1078

jako ciekawostke podaje linka do strony gae:

Domena gae.pl jest wystawiona na sprzedaż w serwisie premium.pl. Domena oczekuje na oferty zainteresowanych, zachęcamy do zakupów.

pierwszy raz sie spotykam ze zdejmowanym poszyciem drzwi!! - tu sie powinno wyklejac o wiele latwiej...
          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Dzisiaj walcze dalej :twisted: cel tylko dokoczyc te drzwi kierowcy :szeroki_usmiech
            Latam wlasnie za smarem grafitowym ,bo prowadnice zrobily sie suche chyba od temp przy rozgrzewaniu ,lub juz byly suche wczesniej :roll:
            Tak jak wczoraj zmontowalismy to na dojazd ,to po deszczu zauwazylem dzisiaj ze w piercieniu od glosnika zebrala sie nie duza ilosc wody :? Mam nadzieje ze jak skoncze wyglusznie juz sie tam nie bedzie zbierac :twisted:

Komentarz

• arci9
              RS
              • 2004
              • 2007

no jak tam dałeś radę?
              Czy pifkujemy w next week?
              :wink: :diabelski_usmiech
              Jak rezultaty....???

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                no jak tam dałeś radę?
                Czy pifkujemy w next week?
                :wink: :diabelski_usmiech
                Jak rezultaty....???
                Dopiero skonczylem jedne drzwi ops: , wyszlo tak :
                link (tasma sluzyla do zabezpieczenia drzwi przed deszczem zeby wszystko w srodku bylo suche )
                Ale jeszcze poprawki male wprowadze :diabelski_usmiech i zamontuje jeden element ktory mi zostal po skreceniu wszystkiego :wink:
                Teraz najpierw wezme sie poprowadzenie kabli ,bo gra mi teraz jeden glosnik. Jak sie z tym uporam to podepne pod wzmaka i zaczne drugie drzwi.
                Najpierw zobacze sam ,chyba ze pogoda lub wprawa(tzn jej brak) nie pozwoli to cie znowu nawiedze ,z piwkiem i zapasem ofa :szeroki_usmiech

Komentarz

• QBA
                  RS
                  • 2004
                  • 2646

Poczujesz ból jak Ci się linka zerwie i bedziesz musiał zrywać :lol:

Komentarz

• Samiec
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4287
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez QBA
                    Poczujesz ból jak Ci się linka zerwie i bedziesz musiał zrywać :lol:
                    Jaki tam bol :wink: nozyk w lape rozetniemy, wymienimy linkie i zakleimy nowa mata :diabelski_usmiech

Komentarz

• QBA
                      RS
                      • 2004
                      • 2646

Fakt, ty robileś to sam Gorzej jak buliłeś w firmie Car-Audio :lol:

Komentarz

• Nexus6
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 4847
                        • Volkswagen

kamyczek do tego jak powinien wyglądać panel pod głośnik w Octavii :diabelski_usmiech

With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• LIFE
                          Ambiente
                          • 2005
                          • 183

A kto i za ile (PLN) zrobi takie panele ?
                          "Samochód nie powinien wyglądać na szybszy niż jest" - zasłyszane na forum (napisał paulm)

Komentarz

• Nexus6
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 4847
                            • Volkswagen

takie panele kosztują 100 za parę - dostępne u mnie na zamówienie :diabelski_usmiech

Komentarz

• LIFE
                              Ambiente
                              • 2005
                              • 183

Mam wygłuszone drzwi i ... jestem rozczarowany i wkurzony :evil:
                              Zero poprawy basów, głośniki dalej "jęczą"

Wygłuszenie robiłem w firmie Auto Media Max w Krakowie (na tyłach Media Markt).
                              Kosztowało mnie to 250 PLN a efekt jest znikomy, właściwie żaden.
                              Drzwi były wygłuszane cienkimi (ok. 2mm) matami bitumicznymi z warstwą foli alu (firma Soundal albo Soudal). W drzwiach zostały zaklejone wszystki dziury, mata poszła także na wewn. powierzchnię drzwi.
                              Pozostaje mi jeszcze wymiana kabli na grubsze bo jak się okazuje firma autommm założyła oryginalne kabelki (dosłownie), które były w komplecie z głośnikami.
                              Czy to może pomóc a może to wina radia (mam jeszcze Pioneer na MD)?

P.S.
                              Na razie nie mam wzmacniacza (zbieram kasę i chcę go założyć na wiosnę + subwoofer).
                              Głośniki Helix HXS 136

Help, co robić ?

Komentarz

• arci9
                                RS
                                • 2004
                                • 2007

może chłopaki biegunowość skopali :?: :szeroki_usmiech
                                znam takowych co się nieźle mądrzyli, a jak zacząłem sam sprawdzać to padłem na deski... :wink:

Komentarz

• Nexus6
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 4847
                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez LIFE
                                  Mam wygłuszone drzwi i ... jestem rozczarowany i wkurzony :evil:
                                  Zero poprawy basów, głośniki dalej "jęczą"
                                  itd
                                  masz to za co zapłaciłes :diabelski_usmiech

polecałem Ci przejażdżkę do Mielca do FACHOWCA ??

zaoszczędziłes na kilometrach, ale jakoś nie przekłada sie to na zadowolenie z grania ...

Komentarz

• LIFE
                                    Ambiente
                                    • 2005
                                    • 183

No właśnie, jak samemu nie zrobisz to nie masz pewności, że jest dobrze. Żałuję, że się za to sam nie wziąłem. W najbliższym czasie idę kupić kable i będę je wymieniał sam. Mam nadzieję, że nic nie urwę przy ściąganiu tapicerki :szeroki_usmiech

Komentarz

• Nexus6
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 4847
                                      • Volkswagen

Rozumiem, że MOŻESZ mieć większą satysfakcję z samodzielnie wykonanej pracy,
                                      ale ostatnio robili Ci "fachowcy" i jakoś nie jestes zbyt zadowolony

może czas naprawdę skonsultować się u FACHOWCA ?? :diabelski_usmiech

to nie boli, a cena może byc lżejsza do przełknięcia niż konieczność kolejnych poprawek w instalacji k

Komentarz

• Dig Dug
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 1306
                                        • Seat

Ten fachowiec chcial 80 zl za sam montaz glosnikow, nie mowiac o wygluszaniu. Tyle kasy za przykrecenie 4 srobek na strone to lekka przesada :evil:
                                        Była O1 jest F2.

Komentarz

• Nexus6
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 4847
                                          • Volkswagen

Zamieszczone przez Dig Dug
                                          Ten fachowiec chcial 80 zl za sam montaz glosnikow, nie mowiac o wygluszaniu. Tyle kasy za przykrecenie 4 srobek na strone to lekka przesada :evil:
                                          jak dla Ciebie montaż głosników to przykręcenie w miejsca fabryczne to rozmawiamy o różnych sprawach

Komentarz

• Dig Dug
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 1306
                                            • Seat

Nexus6, A co tam jest wielkiego do zrobienia ?? Jak nie robisz przerobek jak ty u siebie tylko podmieniasz orginalne tweetery, a w miejsce fabrycznych basowych zakladasz takie plug&play, to nie jest to robota warta 80 zl.

W innych firmach zalozenie jest w cenie glosnikow :?
                                            Była O1 jest F2.

Komentarz

• Nexus6
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 4847
                                              • Volkswagen

Dig Dug widze że masz podejście hipermarketowe :diabelski_usmiech

a to co mówisz to "wrzutka", a nie montaż :diabelski_usmiech

poza tym - jeżeli taki koszt jest dla Ciebie za wysoki - zrób to sam - ZAOSZCZĘDZISZ :diabelski_usmiech

natomiast ja uważam że przy koszcie głośników powyżej 250 zł warto mieć pewność że ich instalacja nie zostanie spartaczona

- demontaz i montaz tapicerki kosztuje
                                              - trzeba poswiecic czas i umiejetnosci
                                              - nikt o zdrowych zmyslach za darmo tego nie bedzie robil

i nie myl samodzielnego warsztatu z montownią przy Media Markcie :diabelski_usmiech
                                              bo oni też tego nie robią za darmo !!

Komentarz

• Dig Dug
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 1306
                                                • Seat

Nexus6, Nie chodzi mi o podejscie hipermarketowe. Poprostu po info od ciebie zadzwonielem do Pawla i dowiedzialem sie o cene i terminy, a nastepnie zadzwonilem do Essy i zadalem podobne pytania. Roznica polegala na tym, ze Essa nie brala kase za montaz glosnikow. W obu przypadkach w gre wchodzilo, wygluszenie, wymiana kabli i zakup glosnikow z montazem. Wybralem wiec Esse i nie zaluje - spoko goscie pracuja, a zaoszczedzone pieniadze starczyly na dojazd. Nie wiem co takiego cudownego mialby sprawic Pawel w Mielcu przy montazu, co moglo by mnie sklonic do wycieczki do niego, ale jak prezentuje podobna jakosc jak Essa przy dosc prostym montazu, to 80 zl na ulicy nie lezy. :szeroki_usmiech
                                                Była O1 jest F2.

Komentarz

• Nexus6
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 4847
                                                  • Volkswagen

czyli jednak wybrałeś Profesjonalistów

Komentarz

• djczas
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 9612

Nexus6, chyba wiem do czego zmirzasz :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...